ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

Εκτός από τους καθιερωμένους Τεχνικούς Ελέγχους έχει νομοθετικά θεσπιστεί ο επιπρόσθετος έλεγχος των καυσαερίων που εκπέμπει κάθε όχημα.
Η πιστοποίηση του ελέγχου καυσαερίων γίνεται με την έκδοση ΚΑΡΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (ΚΕΚ) ή με το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ (ΔΤΕ), όπου εκεί συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος καυσαερίων.
Στις περισσότερες κατηγορίες οχημάτων αυτός ο έλεγχος και η έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων προβλέπεται να γίνεται συχνότερα από τον περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο. Επομένως στο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δύο τακτικούς Τεχνικούς Ελέγχους ΚΤΕΟ, παρεμβάλλονται έλεγχοι καυσαερίων και η ανανέωση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) (άρθρο 7 παρ. 1 του Ν. 3897/2010).

ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ

Η συχνότητα ελέγχου και η έκδοση της Κάρτας Καυσαερίων εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος. Ειδικότερα:
Τα Επιβατικά Ιδ. Χρήσης, εκπαιδευτικά ελαφριά οχήματα και ασθενοφόρα
(έως 3,5 t):
Η κάρτα καυσαερίων έχει ισχύ 1 έτος και η έκδοση νέας ΚΕΚ γίνεται ανάμεσα στους δύο τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, δηλαδή 1 έτος μετά τον τελευταίο Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.
Τα Επιβατικά Δημόσιας Χρήσης και Βαρέα οχήματα (μεγαλύτερα των 3,5 t):
Η κάρτα καυσαερίων έχει ισχύ για 6 μήνες και η έκδοση νέας ΚΕΚ γίνεται ανάμεσα στους δύο Τεχνικούς Ελέγχους ΚΤΕΟ, δηλαδή 6 μήνες μετά τον τελευταίο Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.
Tα Δίκυκλα δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης κάρτας καυσαερίων.

ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Υπάρχει πρόστιμο και επιβάλλεται από την τροχαία όταν το όχημα κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς Κάρτα Καυσαερίων (ΚΕΚ) σε ισχύ. Για την Κάρτα Καυσαερίων πρόστιμο επιβάλλεται και κυμαίνεται από 35€ έως και 200€, ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους που θα βεβαιώσει ο έλεγχος. Επιπρόσθετα μπορεί να ακυρωθεί η ισχύουα Κάρτα Καυσαερίων (ΚΕΚ) σε περίπτωση που δεν επαληθευτούν οι αναγραφόμενες μετρήσεις.

ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΤΙΜΗ

ΕΙΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΗ

Επιβατικό Ι.Χ.

10.00 €

Taxi - Δ.Χ.

10.00 €

Εκπαιδευτικά Ι.Χ.

10.00 €

Φορτηγό < 3,5 t

10.00 €

Ασθενοφόρα

10.00 €

Νεκροφόρα

10.00 €

Μηχανοκίνητο τροχόσπιτο (αυτοκινούμενο)

10.00 €

Φορτηγό 3,5 - 12 t

15.00 €

Φορτηγό > 12 t

15.00 €

Μονώροφα λεωφορεία έως 10 m

15.00 €

Μονώροφα λεωφορεία άνω των 10 m

15.00 €

Αρθρωτά - Διώροφα λεωφορεία

15.00 €

Ρυμουλκούμενα - Ημιρυμουλκούμενα 3,5 - 10 t

-  

Ρυμουλκούμενα - Ημιρυμουλκούμενα >10 t

-  

Συρμοί με ενιαία άδεια κυκλοφορίας

15.00 €

Τουριστικά τρενάκια

-  

Μοτοποδήλατα

-  

Μοτοσυκλέτες

-  

ΘΕΛΩ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

Επικοινωνήστε τώρα τηλεφωνικά με τον σταθμό που σας εξυπηρετεί, το σταθμό KTEO AUTOSAFE Θεσσαλονίκη ή το σταθμό KTEO AUTOSAFE Λαγκαδά ή μπορείτε ακόμη να κλείστε online ραντεβού και αποκτήστε την Κάρτα Καυσαερίων γρήγορα, και αποφύγετε κάθε πρόστιμο! Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς μας και κερδίστε την Κάρτα Καυσαερίων σε ειδική τιμή. Ενημερωθείτε για τους διαγωνισμούς και τα δώρα μας.

Μάθετε πότε περνάτε ΚΤΕΟ το όχημά σας

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ